RSS

Karnival Nisa’Indoor Game 2008 Peringkat Kawasan Rompin

02 Dis

dsc014501Karnival Nisa’ Indoor Games 2008 Peringkat Kawasan Rompin telah berjaya diadakan pada 26 November lalu di Perkarangan kawasan kedai Keratong 3. Dengan bertemakan “Anyone Can Play”, karnival ini diadakan bertujuan untuk mendidik masyarakat ke arah gaya hidup sihat dan menonjolkan keterbukaan Nisa’ serta mewujudkan pandangan positif pada kacamata masyarakat.

Sempena karnival ini, pelbagai acara menarik  telah dipertandingkan yang disertai oleh seluruh lapisan masyarakat yang terdiri daripada kanak-kanak, remaja dan dewasa. Antara acara tersebut ialah catur, dam aji, carom dan dart. Acara yang paling mendapat sambutan selain dam ular “gergasi” yang menarik perhatian orang ramai ialah acara dart. Untuk memeriahkan lagi karnival ini, acara cabutan bertuah turut diadakan. Turut serta dalam karnival ini ialah wakil daripada AJK Nisa’ Negeri Pahang.

dsc014411Sekalung penghargaan kepada PAS Kawasan Rompin terutamanya Dewan Pemuda PAS Kawasan Rompin di bawah pimpinan Ustaz Nazri Hj. Ahmad yang telah banyak menghulurkan bantuan dan sokongan sepanjang karnival ini berlangsung.Tidak dilupakan seluruh barisan Ad Hoc dan urus setia karnival yang telah bertungkus lumus untuk memastikan karnival ini berjalan dengan lancar. Juga seluruh  masyarakat yang telah memberikan sumbangan tenaga, masa dan wang ringgit untuk menjayakan karnival ini.

Karnival ini telah berakhir dengan ucapan perasmian penutup oleh Pengarah Program, Ustaz Suhaimi Hj. Ahmad dan penyampaian hadiah kepada para pemenang.Alhamdulillah, cuaca yang baik pada hari itu telah melancarkan perjalanan karnival tersebut.

 
Tinggalkan komen

Posted by di 2 Disember 2008 in BERITA PAHANG

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: