RSS

Galas: Umno semakin putus angin ?

29 Okt
Oleh Chegu Zul

Ku Li Pengarah PRK Galas BN. Minta dan pesan supaya jentera BN ubah cara kempen bagi PRK Galas iaitu dengan cara berkempen penuh persaudaraan. beliau juga meminta ‘rakyat’ fahami serta terima hakikat kemenangan kerusi Galas bagi PAS adalah bonus kerana 2/3 kerusi DUN Kelantan dikuasai PAS. Kemenangan Umno tidak membawa apa-apa yang boleh menguabh kedudukan kerajaan PAS Kelantan. Ini adalah antara nasihat sinis Ku Li secara tidak langsung kepada pimpinan Umno.

Dengan meletakkan ‘kempen serangan oleh TPM terhadap PAS. Sebagai berita utama sebentar tadi. Dan sekaligus menidakkan peranan Pengarah PRK Bn iaitu Ku Li. Jelaslah tidak hormatnya pimpinan Umno terhadap Ku Li dan cara membelakangkan peranan Ku Li sebagai pengarah PRK Bn.

Lazimnya, gandingan pengarah pilihnaraya Bn bersama TPM akan mewarni aktiviti kempen Umno dimana-mana PRK yang lazim Umno amalkan. Situasi ini tidak kelihatan di Galas.

Inilah wajah-wajah perpecahan Umno, Galas memberi gambaran Umno bakal membusuk, cuma hari dan saat sahaja menentukan saat-saat kematian hayatnya. Ku Li sendiri yang umno sudah putus angin dengan Umno.

 
Tinggalkan komen

Posted by di 29 Oktober 2010 in PRK GALAS

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: