RSS

Puteri Umno kesal nasib diabaikan

04 Nov

Putri Umno di PRK Manik Urai

GUA MUSANG, 3 November – Seorang bekas Puteri Umno meluahkan rasa kesal ekoran permohonannya kepada kerajaan persekutuan melalui Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr Awang Adek Awang Hussin untuk membaik pulih rumah dipandang sepi buat sekian lamanya.

Nimila Mohammad, 33 dan suaminya Nik Azmi Nik Pa, 34, menyatakan kekesalan tersebut ketika Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Dato’ Bentara Setia Nik Abdul Aziz Nik Mat yang telah meluangkan masa menziarahi mereka di Sungai Kepa.
Tanah tapak rumah yang didiami Nimila sekeluarga buat masa ini telah mendapat geran daripada Kerajaan Negeri Kelantan pada tahun lepas.

Terdahulu, pada 30 Oktober lalu, Awang Adek telah datang melawat rumah jiran Nimila tetapi telah mengabaikan permohonan bantuan wang yang diharapkan.

Nimila yang pernah mengikuti pergerakan puteri Umno sebelumnya berhasrat untuk mendapatkan peruntukan susulan daripada pihak kerajaan negeri.

Apa yang menjadi persoalan kepada beliau buat masa ini adalah ke manakah Awang Adek Hussin menyalurkan wang ihsan yang diterima dari kerajaan persekutuan sekiranya tidak diberikan kepada rakyat yang memerlukanny

 
Tinggalkan komen

Posted by di 4 November 2010 in PRK GALAS

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: