RSS

Aidil Adha 2010 keliru dan pelik

20 Nov

Umum rakyat Malaysia telah menyambut Aidil Adha tanggal 16.11.2010 hari Rabu. Setelah diumumkan oleh pehak yang berwajib. Ada sedikit kekeliruan malah anih dan pelik kerajaan BN dibawah tampuk DS M. Najib Razak hari Aidil Adha disambut dengan berbezaan dua hari dengan tarikh dan masa Wukuf di Arab Suadi.Kerajaan BN perlu menjelaskan kekeliruan tarikh menyambut Aidil Adha. Agar umat Islam Malaysia tidak merasa pelik dan anih. Malah pehak Jabatan Ugama Islam Malaysia (JAKIM) perlu memberi fakta yang jelas dalam menetapkan tarikh Aidil Adha tahun 2010 kepada umum.

Dalam hal sedemikian pehak Istana dan majlis raja-raja tidak boleh disalahkan. Dalam peristiwa ini pehak JAKIM lah yang boleh ditunjukkan kesalan dan kelemahan jika ada.Dicadangkan agar pehak JAKIM dan kerajaan BN perlu mengadakan satu diskusi dan mesyuarat khas bagi mencari punca kekeliruan Aidil Adha 2010. Namun kita dan rakyat ramai akur apa keputusan yang dibuat oleh JAKIM dan kerajaan BN.

Kami ucap syabas pada Ahli Parlimen dari Parti PAS / Kubang Kerian mencadangkan pada Dewan Rakyat satu usuk tergembar agar hari Aidil Adha 2010 dibahas dengan segera agar keliru dan pelik dijelaskan dalam Dewan Rakyat.

 

 
Tinggalkan komen

Posted by di 20 November 2010 in ISU SEMASA

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: