RSS

16 sebab Nik Aziz kafirkan UMNO – Mahadir

26 Feb

16 Sebab: Dr M auta buktikan Tok Guru NIk Aziz pernah kafirkan Umno Dr Mahathir Mohamad didalam blognya semalam menjawab Tuan Guru Nik Abdul Aziz Menteri Besar Kelantan yang meminta bukti dari Dr Mahathir bahawa beliau mengkafirkan UMNO, sebuah pertubuhan politik kebangsaan Melayu yang disertai DrMahathir.

Dr Mahathir jawab dengan menggariskan 16 perkara, komen Ibnuhashim. Bila disemak balik rupanya tidak ada pun perkataan Nik Abdul Aziz menuduh ‘UMNO kafir’. Cuma Dr Mahathir yang terasa. Seolah-olah Nik Abdul Aziz memberi tahu, “Makan cili terasa pedas..”

Tiba-tiba Mahathir marah, “Mengapa kau tuduh aku makan cili?” Lihat juga sebuah cerita klasik, kisah angsa emas Raja yang hilang. Suatu hari dalam suatu majlis keramaian, Raja itu mengumumkan, “Beta tahu pencuri angsa emas itu ada di sini.” Hadirin terkejut, tertanya-tanya, siapa yang mencuri? Pencuri itu juga di situ terkejut, bagaimana Raja boleh tahu? Raja mendedahkan,”Beta tahu, buktinya sehelai bulu kecil angsa tersebut masih tersangkut di kepalanya!” Pencuri itu terus meraba di kepalanya, mencari bulu angsa itu.

Barulah yang lain semua tahu, bahawa dialah pencurinya. Kesian Dr Mahathir, diakah pencuri itu? Kalau tak mencuri mengapa raba-raba kepala? Apakah 16 perkara itu membuktikan dia yang mengkafirkan UMNO?

Oleh Tarmizi Mohd Jam

 

 
1 Komen

Posted by di 26 Februari 2011 in ISU SEMASA

 

One response to “16 sebab Nik Aziz kafirkan UMNO – Mahadir

 1. Habib Ahmad

  28 Februari 2011 at 2:48 PM

  MAJLIS-MAJLIS ILMU FEB-MAC 2011:

  1. Pengajian/Diskusi Kitab Bersama Syeikh Muhammad Nuruddin : http://mawlidnabi.blogspot.com/2011/02/pengajiandiskusi-kitab-bersama-syeikh.html

  2. Majlis Silaturrahim Pondok Kali Ke-5 & Sambutan Maulidur Rasul 1432H : http://melayucyber.blogspot.com/2011/02/majlis-silaturrahim-pondok-kali-ke-5.html

  3.Majlis Ta’alim Bulanan : http://www.facebook.com/pages/PONDOK-HABIB/295419981998

   

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: