RSS

Kemana blogger CMK? Bersama PAS atau Umno?

04 Mac
OLEH KHAIRI ABD RAHIM

Kehilangan’ blogger Cucu Mat Kilau pada ketika ini terus menjadi misteri dan menimbulkan tanda tanya di kalangan kenalan-kenalannya.

Beliau yang keluar dari PKR bulan lalu, dijangka menyerahkan borang keahlian PAS besok (Jumaat). Bagaimanapun, sehingga berita ini ditulis, tiada siapa yang tahu di mana beliau berada.

Beliau yang juga editor eksekutif blog terkenal Pahangdailyonline, kali terakhir dilihat berada dalam sidang media harian PAS sempena PRK Dun Kerdau di Darul Hikmah, Kerdau pagi tadi.

Selepas selesai program dan makan tengahari, beliau kemudian dikatakan bersama blogger Al-Banjari ke Gunung Senyum untuk berehat. Namun sewaktu pulang, beliau dikatakan telah ditemui ‘seseorang’.

CMK yang juga seorang deejay, adalah blogger paling popular di Pahang kerana blog beliau yang menyebelahi Pakatan Rakyat dianggap sensasi dan berjaya mendedahkan pelbagai ketempangan Umno.

Sebelum ini, beliau dikatakan telah beberapa kali dipikat dan diumpan oleh pihak Umno untuk menyertai parti berkenaan. Terdengar pelbagai tawaran untuk beliau jika sanggup menyertai parti itu.

Malah, kedatangan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke Jengka 23 beberapa hari lalu, dikatakan diselit program ‘kemasukan CMK ke dalam Umno’. Dan berita tersebut akan diletupkan bagi menambah moral Umno/BN dalam kempen PRK Kerdau pada masa ini.

Malangnya pada ketika itu, CMK telah memutuskan untuk bersama PAS atau menjadi blogger sepenuh masa daripada bersama Umno. Ketika 12 orang ahli Umno di Jengka 25 menyertai PAS kelmarin, beliau juga mhu berbuat demikian tetapi dinasihat supaya menangguhkannya dahulu supaya acara tersebut lebih ‘grand’.

Blog beliau pula, kali terakhir di update tengahari tadi, menunjukkan tidak ada pertambahan bahan selepas itu.

Ketika ini, tiada siapa yang tahu di mana beliau berada dan gagal dihubungi sama sekali!

 
Tinggalkan komen

Posted by di 4 Mac 2011 in PRK KERDAU

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: