RSS

Dewan Ulamak : UMNO terdesak guna isu kebajikan

04 Ogo

Oleh: sripetaling

  Ketua Penerangan Dewan Ulamak PAS Pusat, Ustaz Hj. Nik Muhammad Zawawi Hj. Salleh (gambar) menyifakan UMNO pimpinan Najib semakin terdesak sekarang.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan pimpinan UMNO sejak kebelakangan ini yang mahukan semua komponen BN mendengar rintihan rakyat.

Beliau meminta agar UMNO jangan bercakap bohong kepada rakyat, rakyat sekarang sudah pun tahu bagaimana mereka telah ditipu oleh UMNO yang hanya meminta simpati rakyat apabila terdesak sahaja.

“Selama ini segala kekayaan negara hanya diagihkan sesama kroni mereka sahaja, habis kekayaan rakyat hanya berkisar kepada individu tertentu sahaja yang mempunyai kepentingan dengan UMNO”, tambah beliau.

“Dengan kekayaan yang dimiliki oleh negara kita, tak sepatutnya kita masih memiliki rakyat yang miskin dengan jumlah yang tak dapat diterima akal!”.

“Segala kekayaan di dunia boleh kita dapati di Malaysia, tapi amat malang sekali UMNO tidak menggunakannya untuk rakyat tetapi sebaliknya mengeksploitasikannya untuk periuk nasi kroni UMNO, ahli UMNO di Malaysia pun tertindas!” ujar beliau lagi.

Beliau seterusnya mengajak seluruh rakyat Malaysia agar bangkit menentang kezaliman  UMNO dan sudah tiba masanya saat kejahatan UMNO dikuburkan dalam PRU yang akan datang InsyaAllah.

 
Tinggalkan komen

Posted by di 4 Ogos 2011 in MINDA PEMIMPIN, POLITIK

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: