RSS

Dasar UMNO-BN Banyak Membebankan Rakyat

22 Sep

tn_azharyahya Timbalan Ketua Ulamak Pelapis Pas Pusat, Ustaz Azhar Yahya menegas bahawa dasar BN banyak membebankan rakyat Malaysia.Beliau menyatakan demikian sebagai mengulas kenyataan Timbalan Perdana Menteri Malaysia sepertimana yang dilaporkan semalam yang menegaskan bahawa dasar kerajaan Malaysia sekarang banyak membantu menyelesaikan masalah rakyat.

“Kita boleh melihat bagaimana korupnya kerajaan Malaysia gagal membela nasib rakyat bawahan , lihat negeri yang kaya dengan minyak seperti Sabah,Sarawak dan Terengganu … kalau betul UMNO membela rakyat sudah lama penduduk di negeri tersebut terbela, tapi apa yang malangnya keadaan yang berlaku  adalah sebaliknya, ini negeri yang sudah kaya … bagaimana pula negeri yang sememangnya tidak memiliki kekayaan seperti itu?” kata beliau.
“Bukan setakat nasib rakyat Malaysia tidak terbela, bahkan kebebasan rakyat untuk menyuarakan  ketidakpuasan rakyat terhadap situasi semasa yang dihadapi oleh rakyat Malaysia juga turut dibataskan salurannya oleh pihak kerajaan” tambah beliau lagi.

“Itu belum lagi kita berbicara tentang kos hidup sekarang, harga barang, harga minyak dan banyak perkara lagi yang menghimpit masyarakat Malaysia” tegas beliau lagi.

“Tapi kita percaya, rakyat Malaysia sudah pun celik dan cerdik sekarang, mereka tidak akan telan kenyataan Timbalan PM itu bulat-bulat, ini adalah kerana rakyat Malaysia tahu hakikat yang sebenarnya, InsyaAllah rakyat Malaysia akan menghukum kerajaan UMNO-BN dalam pilihanraya umum yang akan datang” ujar beliau lagi yang juga merangkap sebagai Setiausaha Dewan Ulamak Pas Wilayah Persekutuan.

 
Tinggalkan komen

Posted by di 22 September 2011 in MINDA PEMIMPIN

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: