RSS

Hudud bukan Isu Politik Tetapi Ianya Adalah Kepercayaan Kepada Allah

04 Okt

Ketua Penerangan Dewan Ulamak PAS Pusat, Ustaz Nik Mohd Zawawi bin Hj. Salleh menggesa agar seluruh ahli agama dan rakyat Malaysia yang beragama Islam agar memberikan sokong tanpa berbelah bahagi kepada perlaksanaan hukum syariah hudud.

“Dewan Ulamak PAS menyeru kepada seluruh agamawan termasuk NGO-NGO Islam agar memberikan sokongan secara berterusan kepada PAS untuk merealisasikan perlaksanaan syariat di negara ini” tegas beliau.

Rakyat Malaysia khususnya yang beragama Islam hendaklah memahami bahawa hasrat PAS bukannya untuk mengaut keuntungan politik tetapi ianya bertitik tolak untuk memastikan negara kita berada dalam kedaan stabil dan harmoni ” kata beliau kita dihubungi

“Kita juga merayu kepada Ahli Umno dan Ahli Parlimen Umno yang beragam Islam memberikan sokongan tidak berbelah bahagi terhadap hasrat kerajaan Negeri Kelantan ini, InsyaAllah Allah s.w.t akan memberikan ganjaran yang besar kepada sesiapa menolong agamanya, ingat ini bukan isu politik tetapi ianya adalah isu yang berkaitan dengan kepercayaan dan keyakinan kita kepada Allah s.w.t” tambah beliau lagi.

“Undang-undang ini datangnya dari Allah s.w.t, iaitu tuhan yang mencipta seluruh umat manusia termasuk Arab, Melayu, Cina, India dan lain-lain lagi, apabila ianya datang dari Allah s.w.t maka sudah pasti dan tanpa ragu-ragu lagi ianya sesuai dengan fitrah dan keperluan manusia sehinggalah ke hari qiamat”sambung beliau lagi.

“Undang-undang negara kita sudah tidak mampu lagi untuk menangani permasalahan jenayah secara berkesan, undang-undang ini sudah relevan lagi untuk kebaikan rakyat Malaysia, jadi kami menyeru supaya PAS diberikan peluang untuk membukti keadilan Undang-Undang Islam yang bukan hanya terbatas kepada hudud sahaja tetapi meliputi seluruh penjuru kehidupan manusia” ujar beliau lagi.

 
Tinggalkan komen

Posted by di 4 Oktober 2011 in MINDA PEMIMPIN, Penerangan Pusat

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: