RSS

Ramai sungguh para pejuang Melayu dalam Umno

16 Jun
 Tolak Anwar untuk selamatkan negara

Mohamad Ezam Mohd. Noor (tengah) berbincang sesuatu dengan Ketua UMNO Bahagian Pengkalan Chepa, Datuk Dali Hussin (kiri) pada Program Ceramah ‘Sumpah Keramat TIBAI 2012’ di Dewan UMNO Negeri Kelantan, semalam.
Seperti apa yang Dr Maszlee Malek nyatakan dalam wawancara terdahulu dengan Malaysiakini, beliau menyatakan poltik Malaysia perlulah mengamalkan politik matang dan sihat, kini jelas beliau politik malaysia yang sudah merdeka tanpa usia amat matang. Maka politik Malaysia kini adalah politik yang menekankan idea atau dan lain perkata idea perjuangan mereka.
Dalam semua orang dan parti-parti yang aa menuju ke arah perjuangan demikian. Umno parti karat dan parti perkauman tegar masih berjuang ala 1960an selepas negara merdeka.
Perjuangan Umno lebih kepada perjuangan adu domba, fitnah, cas keting  sesama mereka yang menunjukkan perjuangan Umno cukup terkeblakang dan amat tidak sihat serta tidak sesuai dengan generasi muda kini yang lebih terbuka ini.
Benarlah dengan sindiran sinis Tuan Guru Nik Aziz dalam mengulas gelagat sebahagian ahli-ahli Umno yang berarak membawa cangkul buruk, kereta sorong buruk, untuk disumbangkan kepada kerajaan negeri kerana mahu membina lebuhraya rakyat yang menjadi hantu kepada orang Umno dan Umno itu sendiri
Kini, yang bergelar pemimpin melayu juga lah yang mahu menyingkir sangat Anwar kerana dia dianggap sebagai pengkhianat kepada perjuangan melayu.
Kita ingin bertanya, selama hari ini tiadalah pengkhianat-pengkhianat melayu yang lain. Sementelahan itu pula, ramai sangat pejuang-pejuang Melayu yang berjaya sungguh dengan melarikan RM30 billion, kapal selam yang nilai komisyen saja RM256 juta, Projek Lembu Rakyat (NFC) jumlahnya RM250 juta

Posted by

 
Tinggalkan komen

Posted by di 16 Jun 2012 in ISU SEMASA

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: