RSS

Lagi Pendedahan “Kerenah Kerabat Johor”

25 Jun

Oleh: http://jalanpulang1978.blogspot.com

Benarkah kesemua kereta ini kepunyaan TMJ?
Berapa ramai rakyat Johor nak beli satu kereta pun tak mampu.

“Wahai orang-orang yang percaya, janganlah membatalkan sedekah kamu dengan celaan dan gangguan, seperti orang yang menafkahkan hartanya untuk menunjuk-nunjuk kepada manusia, dan dia tidak mempercayai Allah dan Hari Akhir. Persamaan dia seperti persamaan batu yang licin yang di atasnya tanah, kemudian hujan lebat menimpanya, dan meninggalkannya tandus. Mereka tidak ada kuasa ke atas sesuatu daripada apa yang mereka mengusahakan. Allah tidak memberi petunjuk kepada kaum yang tidak percaya    .” Surah Al Baqarah ayat 264

Satu planet dah tahu hubungan anta berdua. Semuanya anta dah ada. Pangkat besar, rupa anta katogeri hensem, rumah cantik dan besar, kereta banyak, duit berlambak.

Berapa ramai rakyat Johor terpaksa capmelan tembak cicak ngan lipas sebab takder duit nak kawen dan berapa ramai yang ‘loan’ kat Bank Rakyat dan kena bayar selama 20 tahun.

Anta dah ada semua, tunggu apa lagi beb?

Sebelum terlupa, bila nak faraidkan harta pusaka yang telah diamanahkan oleh Almarhum Sultan Iskandar. Dah setahun lebih ni ! Tugas ana selesai sebab dah maklum pada anta. Anta tak nak dengar itu hak anta. Dunia mungkin boleh lepas tapi akhirat sendiri mau ingat.

“Berilah anak-anak yatim harta mereka, dan jangan menukar yang buruk untuk yang baik, dan jangan kamu makan harta mereka pada harta kamu; sesungguhnya ia adalah kesalahan besar”

Surah An-Nisa’ ayat 2

“Orang-orang yang memakan harta anak yatim dengan kezaliman, hanyalah memakan Api di dalam perut mereka, dan sungguh, akan dipanggang di dalam yang Menyala”

Surah An-Nisa’ ayat 10

Sohibu As Samahah Datuk Mohd Tahrir Bin Datuk Kiyai Samsuddin Mufti Kerajaan Negeri Johor

Ana nak tanya Sohibu As Samahah 3 perkara selaku Mufti negeri Johor?

1. Adakah Sohibu As Samahah berani menegur TMJ supaya jangan membazir?
2. Adakah Sohibu As Samahah berani menegur ketua agama negeri Johor supaya tidak menggunakan Duli Yang Maha Mulia? Duli bermaksud (sastera lama – debu yang melekat pada kaki – Kamus Dewan Edisi Keempat).
3. Adakah Sohibu As Samahah berani menegur ketua agama sekiranya beliau membuat sesuatu yang bertentangan dengan ajaran tuhan?

“Wahai orang-orang yang percaya, kebanyakan habr (ulama agama), dan rahib, sesungguhnya mereka memakan harta manusia dengan cara palsu..”

Surah At-Taubah ayat 34

 
Tinggalkan komen

Posted by di 25 Jun 2012 in PENDAPAT

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: