RSS

Utusan mengiakan perjuangan Islam Umno mantap

01 Jul

Najib Tun Razak memegang buku yang ditulisnya bertajuk Agenda Islam Dalam Tranformasi Negara dan buku tulisan Dr. Mashitah Ibrahim yang bertajuk Moderat Antidot Barisan Nasional Menentang Politik Menghalalkan Cara selepas melancarkan Majlis Sekretariat Ulama-Umara (UMUM) di Pusat Dagangan Dunia Putra, baru-baru ini.

Penulis prolifik Utusan teruja mahu menampak daripada kacamata beliau bahawa Umno adalah sudah pun lebih islam sebelumnya adanya PAS (parti berakarkan perjuangan Islam).

Beliau enggan menerima dan akur dengan apa yang PAS perjuangkan. Baginya PAS tidaklah perlu berjuang Islam lagi kerana Islamnya Umno telah melaksanakan kesemua program dan ajaran Islam yang sebenarnya.

Ianya tidak mahu mengakui bahawa Islam umno itu cacat dan masih belum sempurna. Dan pembawaan Umno jauh sama sekali mengajar islam bagi diteladani oleh orang bukan islam. bagi beliau cukuplah pengenalan islam sebegini kepada orang islam sendiri dan bukan islam tiada hak ke atasnya secara bersama sebagai rakyat.

Lebih membanggakan penulis kerana bediri di sekeliling PM Najib para ulama-ulama yang memimpin kepimpinan beliau yang langsung tiada cacat cela. Dan paling memalukan juga selain ulama dalam parti Umno sendiri yang menyokongnya dengan membuta tuli. Bertambah yakin Umno dengan persengkokolan majlis fatwa yang bersifat rubber stamp dengan tindakan beliau.

Majlis fatwa sendiri tidak akan masuk campurtangan atau menegur langsung tentang apa yang najib mahu tranformasikan. semuanya ikut mu belaka.

Ketidakupaayaan dan kehilangupaya Majlis fatwa yang dibarisi 14 mufti gagal memperkasakan islam Umno. Serangan bahawa majlis dan ulama umno sekadar terompak kayu ada benar dengan sikap mereka sedemikian rupa.

http://perantaukite.blogspot.com/

 
Tinggalkan komen

Posted by di 1 Julai 2012 in ISU SEMASA

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: