RSS

Himpunan Oren berjaya capai sasaran

16 Jul
Basiron Abd Wahab, 16 Jul 2012

(Himpunan Oren yang dikatakan hanya disertai 1,000 oleh pemimpin Umno)

 TEMERLOH: Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menyifatkan himpunan Oren 14 Jun lalu berjaya mencapai matlamatnya.

Katanya, sasaran perhimpunan adalah untuk menyerahkan memorendum kepada kepada Yang DiPertuan Agong dan hasrat itu telah diberjaya dilakukan.

Beliau menolak tanggapan Ketua Penerangan Umno, Datuk Ahmad Maslan yang mengatakan hmpunan Oren gagal mencapai sasaran 20,000 orang dan berniat jahat.

“Pihak Umno ni tidak akan bergembira dengan apa yang PAS buat, jika sasaran 20,000 orang berjaya dikumpulkan mereka tetap mengatakan gagal.

“Ini dibuktikan oleh laporan media pro Umno yang tetap mengecilkan jumlah peserta himpunan itu kepada hanya 1,000 orang walhal nya jauh lebih ramai daripada itu,” kata Tuan Ibrahim (gambar).

Ahmad Maslan berkata, perhimpunan membuktikan majoriti peneroka menyokong penyenaraian Felda Global Vantures Holding (FGVH) di Bursa Saham Kuala Lumpur.

Menurut Tuan Ibrahim peserta himpunan Oren itu lebih ramai daripada himpunan tajaan Umno yang dibuat diseluruh Felda yang menghimpunkan dua tiga puluh orang sahaja.

“Himpunan itu dibuat disemua rancangan Felda di seluruh negara dan pihak media menyiarkannya didalam akhbar harian supaya kelihatan ramai.

“Namun benarkah peneroka yang menyokong penyenaraian FGV itu bersetuju dengan jumlah 800 unit saham yang diberi kepada mereka berbanding dengan jumlah saham yang diterima oleh pembesar Felda itu,” soal beliau.

Difahamkan pembesar-pembesar Felda diberi saham sehingga 180,000 unit berbanding 800 unit kepada peneroka.

Hanya pemimpin Umno seperti Ahmad Maslan saja yang gembira dengan jumlah 800 unit saham yang diberi kepada peneroka dengan mengatakan  jumlah itu terlalu besar dan akan membawa keuntungan kepada peneroka.

 
Tinggalkan komen

Posted by di 16 Julai 2012 in ISU FELDA

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: