RSS

Tuan Guru Cetus Mood Baru di Pahang

03 Nov
Mungkin ramai yang tidak bersetuju bahawa Presiden PAS memilih untuk bertanding di Pekan. Tetapi bagi kami jentera parti di Pahang amat berseetuju dengan keputusan politik Tuan Guru bagi memecahkan ‘benteng’ umno kuat di Pahang.
Seperti kebanyakan orang tahu ramalan Daim 3 buah negeri yang kekal bawah UBn adalah Johor , Pahang dan Melaka. Lain-lain ramal Daim bakal memihak kepada Pakatan Rakyat (PR).
Banyak alasan dan sebab kenapa Tuan Guru memilih Pekan sebagai kawasan piliahnnya. Tetapi rata-rata kita hendaklah berfikiran positif demi  masa depan parti dan perjuangan Islam. Ahli dan para penyokong di Marang khasnya perlu menerima keputusan ini dengan lapang dada.

PRU13: Presiden PAS sedia bertanding di Pekan

Khairul Azlam Mohamad, 02 Nov 2012
MARANG: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang membuat kejutan apabila menyatakan kesediaannya bertanding di Parlimen Pekan, kawasan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 nanti.
Beliau akan mengikut keputusan parti sama ada dikekalkan bertanding di Parlimen Marang atau Pekan, Pahang pada pilihan raya akan datang.
“Saya ikut keputusan parti. Saya serah kepada parti dan partilah yang akan buat keputusan. Parti hendak suruh bertanding Marang ke… atau Pekan, termasuklah, jika parti suruh saya bertanding di Pekan, saya bertanding di Pekan,” ujarnya.
Beliau berkata demikian ketika menjawab pertanyaan media sama ada kekal bertanding dua kawasan, Dun dan Parlimen selepas Majlis Pelancaran Dana Pilihan Raya Umum (PRU13) Dewan Muslimat PAS Negeri Terengganu di Dewan Tok Guru Rusila, hari ini.
(Gambar: Tuan Guru Abdul Hadi menerima sumbangan untuk dana pilihan raya Muslimat PAS Terengganu.)
Menurutnya, jawapan muktamad terserah kepada parti yang akan menentukan kawasan yang bakal ditandingi kelak.
Beliau yang juga Ahli Parlimen Marang turut menyatakan kesediaan jentera PAS pada bila-bila masa diadakan pilihan raya kerana persiapan telah dibuat sejak setahun lalu.
“Saya sudah melawat keseluruhan kawasan pilihan raya sejak setahun lalu. Saya buat jadual melawat dan keseluruhannya kerja telah dibuat sejak setahun untuk menghadapi pilihan raya bila-bila masa.
“Bahkan, kebanyakan Dewan Undangan Negeri (Dun) telah membuat culaannya yang terperinci. Ini termasuklah, persediaan jentera pilihan raya secara menyeluruh. Cuma kita menunggu tarikh pilihan raya pada bila-bila masa sahaja,” ujarnya.
 
Tinggalkan komen

Posted by di 3 November 2012 in BERITA PAHANG

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: