RSS

Antara Doa PAS dan Doa Umno ?

21 Nov
Chegu Zul

Selepas lebih 50 tahun mereka (Umno) memperbodoh-bodoh, menindas, menfitnah dengan sepuas-puas. PAS sudah banyak buat aduan ke situ sini, lepas laporan polis  satu laporan polis, ke SPRM, ke SUHAKAM dan ke tok-tok gawa , pegawai-pegawai di pejabat kalangan penjawat awam.

Maka Allah mengajar umatnya, supaya adukan terus aduan kepadanya. Orang yang di’zalimi’ tidak akan dihijab doa atau munajat mereka.

Tentulah orang Umno di Malaysia, kata kezaliman kerajaan tidak seberapa, apalah sangat. Tetapi Allah SWT telah ingatkan adab dan akhlak manusia dalam hidup mereka. Allah akan persoalkan daripada sekecil ke sebesar-besar kerja buat mereka.

Jadi apalah mereka nak takutkan. Antara perkara zalim mereka terbesar adalah. Bila kita mahu sahaja hendak laksana Hukum Hudud ALlah. Mereka kata Hudud ini adalah Hudud PAS.

Oleh itu salahkah kita berdoa ? Nanti depa kata itulah Doa PAS, lain dengan Doa Umno. Chua Soi Lek nanti minta penjelasan dengan najib 1Malaysia tentang Doa Umno pulak….

Oleh itu salahkah kita berdoa ? Nanti depa kata itulah Doa PAS, lain dengan Doa Umno. Chua Soi Lek nanti minta penjelasan dengan najib 1Malaysia tentang Doa Umno pulak….

PAS doa UMNO hancur

Kota Bharu: Ketika umat Islam di seluruh dunia mengutuk kekejaman rejim Israel dan mendoakan keamanan serta keselamatan rakyat Palestin, PAS mengadakan solat hajat dan berdoa supaya UMNO dihancurkan.
Solat hajat di Stadium Sultan Muhammad IV, di sini malam kelmarin diimamkan adik Mursyidul Am PAS, Nik Razi Nik Mat sempena perhimpunan anjuran parti pembangkang berkenaan.

Antara kandungan doa yang dipimpin oleh Nik Razi ialah meminta UMNO dan Barisan Nasional (BN) dijahanamkan seperti Firaun ditenggelamkan ke laut, Qarun ditelan bumi dan Namrud serta Abu Lahab dilaknati.

Doa juga memohon supaya pembangkang mendapat jalan mudah ke Putrajaya pada pilihan raya umum akan datang.

Bagaimanapun, tindakan itu dikritik pelbagai pihak yang disifatkan tidak wajar, termasuk Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria dan bekas Mufti Perlis, Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin.

Mereka berpendapat ia jelas bertentangan dengan nilai murni dan ajaran Islam.

Harussani berkata, perbuatan memohon doa keburukan kepada orang Islam lain ditegah oleh agama.
Beliau berkata, umat Islam sepatutnya berdoa supaya dihapuskan musuh agama dan bukan meminta supaya dihancurkan sesama Islam.

Perbuatan itu tidak bagus kerana ahli UMNO adalah Islam. Sepatutnya kita mendoakan yang baik untuk sesama Islam, katanya.

Dr Mohd Asri pula berkata, umat Islam sepatutnya berdoa supaya menghancurkan orang yang zalim tanpa mengira parti.

Janganlah berdoa menghancurkan UMNO kerana mereka juga umat Islam. Mungkin mereka ada kesilapan tetapi ahli PAS juga ada melakukan kesilapan, katanya.

Presiden Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (MUAFAKAT), Ismail Mina Ahmad berkata berdoa untuk menjahanamkan sesama Islam tidak dibenarkan.

Kita semua ada kekurangan masing-masing tetapi tindakan PAS itu agak keterlaluan. Parti itu sering melaungkan perpaduan ummah tetapi pada masa sama mereka yang sebenarnya menghancurkannya, katanya.

 
Tinggalkan komen

Posted by di 21 November 2012 in PENDAPAT

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: