RSS

lagi Seorang Ditangkap Hina Sultan Johor…Siapakah Dia??

18 Dis
Ahmad Abdul Jalil  yang berusia 27 tahun adalah mangsa terbaru tangkapan kononnya kes penghinaan kepada Sultan Johor pada hari jumaat 2/11/2012, Menurut keluarga Ahmad,tiada bukti, repot polis oleh pengadu, waran tangkap dan dakwaan dinyatakan oleh pihak polis semasa tangkapan dibuat.
Hari ini, mahkamah memutuskan tidak menyambung reman terhadap Ahmad Abdul Jalil keluar saja dari mahkamah, pihak polis telah menangkap kembali ahmad abdul jalil tanpa penjelasan apa apa seperti di culik dan mahu menyembunyikan sesuatu dari pengetahuan rakyat, tiada berita diketahui tentang nasib Ahmad setakat ini.
 
by @tiewnama – cara penangkapan begini akan menyebabkan institusi raja di malaysiabakal berakhir ke muzium jika rakyat bangkit mahukan perubahan, ianya akan memburukkan lagi anggapan rakyat terhadap institusi raja raja melayu dan polis, biarlah tangkap dengan cara adil dan amanah serta tidak aniaya, bukan tangkap walau mahkamah sudah lepaskan kemudian simpan kemudian terus lenyap bagaimana pula dengan penghinaan oleh umno kepada institusi raja selama 55 tahun? kenapa di diamkan saja? kenapa kenapa dan kenapa? jawapan mudah untuk perkara ini adalah UBAH sekarang, selamatkan MALAYSIA! kahkahkahkah
erapasca
 
Tinggalkan komen

Posted by di 18 Disember 2012 in ISU SEMASA

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: