RSS

Umno Terpaksa Kitar Semula Ahli PAS.

09 Feb

Oleh Idris Ahmad

Oleh kerana terdesak untuk melawan kebangkitan PAS yang mendapat sokongan orang Islam dan bukan Islam maka Umno terpaksa mengambil ahli PAS dan bekas ahli PAS yang bermasalah. Mereka ini sudah dikenali bermasalah di dalam parti. Sekarang mereka manjadi hulu kapak untuk menebang PAS.

Mereka hanya laku sebelum pilihanraya sahaja, selepas pilihanraya mereka ini akan menjadi sisa toksid yang tidak dipedulikan oleh Umno lagi. Kenapa mereka tidak belajar daripada sejarah orang-orang yang terdahulu yang kianat perjuangan PAS. Ada yang berjawatan Yang Dipertua PAS, Panglima Jihad, Setiausaha Agung, Naib Presiden PAS, Ahli Syura, apabila mereka menyertai Umno dan menyokong Umno akhirnya seperti habis madu sepah dibuang. Paling menyedihkan sekali tidak ada kemulian dan penghormatan di kalangan masyarakat, hatta ahli Umno sendiri terutama apabila mereka berada dipenghujung usia.

Yang paling lucu sekali mereka ini, kononnya tidak puas hati hubungan PAS di dalam Pakatan Rakyat. Sedangkan Majlis Syura Pas telah meluluskan Tahaluf Siasi sejak tahun 1986. Merekalah berdegar-degar mempertahankan tahaluf siasi ketika memimpin PAS. Kenapa sekarang baru hendak pertikai, setelah tidak berada di dalam saf kepimpinan parti?. Alangkah ruginya usia dan tenaga dihabiskan untuk bersama dengan PAS, tetapi menjadi penentang ketika usia di hujung senja. Kenapa tidak bersama dengan Umno ketika usia masih muda dan banyak nikmat dunia boleh dikecapi?

Ustaz Idris Hj Ahmad
Ahli Jawatankuasa PAS Pusat

 
Tinggalkan komen

Posted by di 9 Februari 2013 in Penerangan Pusat

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: