RSS

Perdana Menteri JEPUN Umum Pendidikan Percuma Kepada Semua Pelajar Malaysia!

07 Mei

Foto

Perdana Menteri JEPUN Umum Pendidikan Percuma Kepada Semua Pelajar Malaysia!

Perdana menteri MALAYSIA dan Barisan Kabinetnya mengatakan bahawa jika pendidikan percuma di berikan pada rakyat malaysia, negara akan bangkrup.

Perdana menteri jepun Sinzo Abe hari ini telah mengetuai kabinet jepun bagi meluluskan biasiswa percuma kepada setiap pelajar dari malaysia untuk belajar di jepun.

Bercakap kepada agensi berita fakap EP di tokyo hari ini, sinzo abe berkata,pendidikan atau biasiswa percuma ini di berikan kepada rakyat malaysia kerana negara jepun adalah negara yang berkebajikan.

Jepun kelihatan sangat mengasihani rakyat malaysia yang tertindas dan yang kena tindas. Tinjauan Dr @tiewnama di tokyo hari ini mendapati pelajar pelajar malaysia yang belajar di sana kelihatan sangat gembira, dan mereka juga telah berikrar untuk berbakti kepada kerajaan jepun atas inisiatif membalas jasa jasa baik kerajaan jepun, ketika di tanya kepada salah seorang pelajar malaysia yang belajar di jepun mengenai biasiswa percuma dari kerajaan jepun ini, mereka berkata,”sedangkan kerajaan jepun pun sanggup memberikan pendidikan percuma kepada kami, tetapi kerajaan malaysia mengatakan negara akan bangkrup dan rakyat akan malas jika semuanya di berikan percuma.

Sumber twitter : Dr @tiewnama

Oleh: Halimislam On

 
Tinggalkan komen

Posted by di 7 Mei 2013 in BERITA DUNIA

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: