RSS

UMNO Kalah Kerana Calon PAS Rasuah Pengundi – Tergolek Aku Gelak!!!

08 Mei

Oleh TKOOffline

Orang kuat Dr. Rozaidah ada menulis dalam facebook. Saya rasa baik untuk di’share’kan dengan pembaca. Mana tahu ada yang putus usus!! (kerana gelak!)

Dia orang tulis “Selesai PRU13…syukur alhamdulillah Barisan Nasional masih memerintah Malaysia…walaupun ampang tewas tetapi 3 3 calon BN Ampang N20 Datuk Baderisham Hj Jolly, N19 Mohamad Nadzim & P099 Parlimen Ampang Datuk Dr Rozaidah Talib bersama team kempen telah melakukan yang terbaik untuk pengundi…kami terima keputusan dengan hati yang terbuka , kami redha & pasrah dengan kehendak Allah…

ekurang-kurangnya calon2 kami tidak mengamalkan rasuah spt calon N20 pas Lembah jaya yg sogok wang kepada pengundi RM200 untuk warga emas & RM 100 pengundi muda…

Mereka2 ini telah tampil untuk memberi maklumat kepada petugas kami….kepada ahli2 umno yang sabotaj 3 3 calon ini juga telah dikenalpasti…hanya Allah saja yang akan membalas segala kebaikan & keburukan kita semua….sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah swt & yang salah silap dari kami….”
Sebelum ini beberapa hari selepas Najib membubar parlimen, Tun Mahathir dalam satu wawancara di TV3¼ mengatakan pemindahan pengundi adalah kerja PAS. Dia kata PAS buat kerja jahat dengan memindahkan pengundi… itu pun saya rasa nak tergelak. Masa dia sebut dia serius semacam seolah-olah PAS yang menyebabkan daftar pemilih tak betul..

Hilang cerita pasal warga asing, terutama di Sabah dapat kad pengenalan. Cerita Sulu pun Tun Mahathir boleh ‘cover’ semua yang jahat tu kerja PAS.

Khasim Abdul Aziz, calon PAS yang dikatakan merasuah pengundi telah berjaya mengalahkan calon dari BN yang bersih dan amanah (kah kah kah), Datuk Baderisham Jolly dengan majoriti 8,713 undi.

Manakala Zuraida Kamaruddin calon PKR pula telah mengalahkan calon BN, Dr. Rozaidah Talib dengan majoriti 13,278 undi.

Kemenangan ini adalah kerana semua pengundi Cina telah dirasuah RM2000.00 (ott.. silap RM200.00) seorang)

Sila layari
http://tranungkiteoffline.blogspot.com

 
Tinggalkan komen

Posted by di 8 Mei 2013 in PRU 13

 

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: